#2016-10-26 23:03:37 

Liliannnna

Użytkownik

Posty: 20

Skąd: Poznań

Wiek: 30

Hej, mieliście może okazję próbować kandyzowany imbir? Lubię herbate imbirową, ale zastawiam się czy można by takie bakalie również dorzucić do zwykłej herbaty i byłyby podobny efekt ;))
#2016-10-27 01:34:27 

CzystaGra

Użytkownik

Posty: 34

Skąd: Ełk

Wiek: 20

Moja droga! Z kandyzowanego imbiru masz spory pożytek ;) nie tylko możesz sobie go wrzucać do herbatek, ale także dodawać do ciast albo przetworów. Jeśli będziesz chciała pobawić się w takie rzeczy, to mogę ci z moich przepastnych zasobów wyszukać kilka przykładowych przepisów. Albo w necie znajdziesz też wiele przepisów.
#2016-10-27 03:05:07 

Liliannnna

Użytkownik

Posty: 20

Skąd: Poznań

Wiek: 30

Wielkie dzięki, nie omieszkam się trochę poeksperymentować w kuchni ;))
#2016-10-27 03:56:42 

Brylowa

Użytkownik

Posty: 47

Skąd: Lidzbark Warmiński

Wiek: 25

Bakalie to temat rzeka – można z nimi wiele smacznych rzeczy wykombinować.
#2016-10-27 05:07:42 

Grota

Użytkownik

Posty: 37

Skąd: Ustka

Wiek: 33

To racja. Ja np. nie wyobrażam sobie życia bez naturalnie suszonych moreli i słonecznika, ale już takiego łuskanego. Przez cały rok mam je obowiązkowo jako przekąskę. W ciągu dnia, jak wreszcie sobie odpoczywam po pracy i leżę w salonie, to gazeta, dobra muzyka i te bakalie to obowiązkowy zestaw ;))
#2016-10-27 07:52:56 

Jask0lka

Użytkownik

Posty: 56

Skąd: Dąbrówno

Wiek: 41

Za morelami nie przepadam, ale za to słonecznik też bardzo lubię. Do tego stopnia nawet, że mam już jedno źródło, z którego zamawiam: bakaliowo.pl/bakaliowo-pl/slonecznik-luskany-1-kg, bo idzie go w moim domu bardzo dużo. Obowiązkowo wrzucam do sałatek i deserów. A jak mam wiecej wolnego czasu to bawię się też w pieczenie chelba i bułek z dodatkiem wlasnie słonecznika. Nie ma jak to własne wyroby :)
#2016-10-27 08:17:35 

Dalyla

Użytkownik

Posty: 9

Skąd: Zakopane

Wiek:

No raczej :) wiem o czym mówisz. Sama też staram się jak najmniej rzeczy kupować, a jak najwięcej sama piec czy gotować. A bakalie sa na tyle uniwersalne, że rzeczywiście można je dodawać do różnych dań czy słodkości.
#2016-10-27 10:53:02 

Seheresada

Użytkownik

Posty: 16

Skąd:

Wiek: 29

tak się przysłuchuje waszej rozmowie, ale ja chyba jednak najbardziej lubię bakalie jako najzwyczajniejsze w świecie przekąski czy na imprezach czy tak bez okazji.
#2016-10-27 11:01:06 

Jask0lka

Użytkownik

Posty: 56

Skąd: Dąbrówno

Wiek: 41

jeszcze a propos słonecznika. Moje kochane córeczki mają tak dobre serduszka, ze słonecznikiem, który zamawiam, częstują również zimą ptaszki na naszym balkonie ;)
#2016-10-27 11:58:35 

Brylowa

Użytkownik

Posty: 47

Skąd: Lidzbark Warmiński

Wiek: 25

Miłośniczki zwierząt ;)
DODAJ ODPOWIEDŹ
Copyright 2015